BLOGLOVIN, promoot jouw blog en zorg voor meer lezers!

LinkedinFacebookGoogleTwitter

Follow my blog with Bloglovin

BlogLovin
Een klant van ons -die graag en goed blogt- vroeg mij haar te helpen bij het aanmelden van haar site bij BLOGLOVIN.
Ik was niet bekend met deze service, en moest er echt een paar uurtjes induiken. Maar gaandeweg raakte ik steeds enthousiaster.

Wat is BlogLovin en wat kun je ermee?
Bloglovin is vrij vrouwelijk. Tenminste, als je daaronder onderwerpen als ‘fashion’, ‘(gezonde) voeding’, ‘fitness’, ‘beauty’, ‘mode’, ‘fotografie’ en ‘design’ verstaat.

bloglovin

Mijn testje op BlogLovin

Met mijn blogs -die denk ik – iets minder ‘aaibaar’ zijn, verwacht ik niet dat ik op BlogLovin een groot publiek zal trekken. Maar voor bloggers die, net als welzijnspraktijk Corposano veel te vertellen hebben over de meer populaire onderwerpen, is het echt een ‘must’. 

Bloglovin’ is feitelijk een RSS-reader in een aantrekkelijk, flitsend jasje.
Je kunt als gebruiker alle nieuwe blogartikelen van je favoriete blogs bijhouden en hoeft dus niet meer elke dag alle URL’s in te typen of je favorieten na te lopen. 
Voordeel voor een blogger is dat je jouw site kunt aanmelden en daarna komen jouw laatste blogs ‘automatisch’ op Bloglovin te staan. Mét een koppeling naar de URL van het betreffende bericht!
Ideaal toch? En het draagt eraan bij dat de lezers wellicht nog even verder neuzen in de webpagina’s op de site.
Want het grote nadeel van Facebook, Twitter, G+ en LinkedIn vind ik toch altijd dat mensen vaak vergeten een linkje te plaatsen naar hun eigen site, met als gevolg dat het publiek zelden verder komt dan het social medium-platform. Met BlogLovin wordt dit dus als ‘vanzelf’ geregeld.

Kortom: het is een bijzonder laagdrempelige wijze waarop je jouw blog kunt promoten. Door Bloglovin missen jouw volgers namelijk nooit meer een blogpost en ze krijgen een bericht als er weer nieuwe blogs zijn verschenen.

aanmeldenBlogLovin
Maar de volgers komen niet zomaar uit de lucht vallen 🙂
Handig is dat BlogLovin verschillende Widgets aanbiedt die je op jouw blogsite kunt gebruiken. Daarmee verwijs je de bezoeker naar deze dienst en kun je bijvoorbeeld een aanmeldformuliertje plaatsen waar geïnteresseerden hun e-mailadres invullen, zodat ze op de hoogte gehouden worden van jouw laatste nieuws!

 

Hoe te beginnen?
Op http://help.bloglovin.com/  is ruim voldoende documentatie te vinden. Maar toch zal ik je hier een paar handvaten aanreiken.

Overigens kun je nieuwe gepubliceerde posts, ook automatisch doorplaatsen naar Facebook of Twitter.
doorverwijzenFacebook

Ik wens je heel veel succes!
Karen Nijst

 
Een site op MAAT?
https://www.kahlo.nl/webdevelopment/
Betrouwbare en professionele
begeleiding van A tot Z; van briefing
t/m oplevering en zoekmachine-optimalisatie.


Website Huren ?
onzezaakonline.nl (Eigendom van Kahlo)
Complete en Professionele Website
Voor € 23,50 / maand
Incl. Host, domeinnaam en SSL


Recente Berichtenwebweetjes "

Samen met Karen heb ik mijn wensen doorgesproken en zij heeft dit vertaald naar een prachtige site met goedwerkende oplossingen die ik gemakkelijk kan beheren. Het aantal websitebezoekers is inmiddels verdubbeld.

Anita Kornman
voedingscoach voor vrouwen met langdurig overgewicht