Klanten zitten steeds vaker online!

LinkedinFacebookTwitter
Shoppend mannetje

Tekening Karen Nijst

Breid jouw onderneming of winkel uit met WordPress !

Wij Nederlanders zijn een bedrijvig volkje en dat blijkt op internet.  Maar liefst 94 procent van de huishoudens beschikt over een internetverbinding. Ons land is daarmee koploper in de Europese Unie gevolgd door Luxemburg (93%), Denemarken en Zweden (beide 92%).

Een andere ontwikkeling is dat in de laatste jaren het aantal zzp’ers in Nederland gestaag groeit. Steeds meer mensen nemen het heft in eigen handen en gaan ondernemen.  En waarom niet? Nederlanders zijn van oudsher ondernemende handelaars dus het zit ons in het bloed. Daarentegen gaat het een grote groep niet voor de wind. De detailhandel moet steeds vaker met lede ogen aanzien dat de winkel niet langer de enige plaats is waar de consument zich oriënteert en koopt. De informatie-, verkoop- en servicefunctie van de detailhandel wijzigt drastisch. En hierdoor kan het gebeuren dat een winkel haar deuren voorgoed moet sluiten en uit het straatbeeld verdwijnt.  Jammer, want  een dagje shoppen zonder gezellige winkeltjes smaakt als een  glaasje champagne zonder bubbels…

Maar of we het nu leuk vinden of niet: klanten en aanbieders vinden
én ontmoeten elkaar steeds vaker op internet.

Ben jij zzp’er? Of winkeleigenaar? Ga dan na hoe je op zo professioneel mogelijke wijze jouw product of dienst onder de aandacht kunt brengen van het surfende publiek. Vaak is het opzetten van een eigen website (nog steeds) de beste oplossing.

ShoppingIs dat duur? Een eigen website?
Nee, de kosten voor een eigen site hoeven niet de pan uit te rijzen.  Voor zo’n €550,- kun je de digitale wereld verrijken met een aardige site. Een webwinkel is natuurlijk duurder omdat de eisen die aan de site worden gesteld een stuk hoger liggen. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van Ideal en de begeleiding die je nodig hebt om de ‘winkel’ digitaal in te richten. 

Welk CMS kan ik hiervoor het beste gebruiken?
Er zijn verschillende systemen die door een webbureau redelijk snel te installeren zijn en waarmee je zelf de content (inhoud) makkelijk kunt bijhouden. Zoals JOOMLA en WordPress. In het kort komt het erop neer dat als je een site wenst waarop je voornamelijk nieuwsberichten en foto’s wilt plaatsen,  WordPress voldoet.  

Webshop in JOOMLA of WordPress? 
Met zowel JOOMLA als WordPress kun je een eigen webshop starten. Lange tijd is JOOMLA de absolute koploper geweest als het gaat om de installatie en gebruikersvriendelijkheid van de shop. Maar WordPress is inmiddels flink gegroeid. Uit de positieve feedback die ik van klanten krijg, begrijp ik dat WordPress als bijzonder gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Daarnaast zijn WP-Webshops optimaal vindbaar in de zoekmachines, ze zijn veilig, er zijn veel betaalmogelijkheden en de klant kan ook bestellen via de smartphone of de bestelstatus volgen.  Ook voor de webwinkeleigenaar zijn er diverse mogelijkheden zoals het plaatsen van aanbiedingen, voorraadbeheer en nog veel meer.

Enkele plugins die gebruikt kunnen worden voor een webshop
Op dit moment is WP-ecommerce nog altijd de meest gebruikte plugin. Maar mijn favoriet is toch: 
Woocommerce.

Sportvoeding Nelo, Herbalifeproducten, sportvoeding (WordPress -WooCommerce) <br><a href=http://www.sportvoeding-nelo.be/ target=_blank>http://www.sportvoeding-nelo.be</a> NB: aan deze site wordt momenteel nog gewerktEen voorbeeld van een in juli 2014 gelanceerde webwinkel met WooCommerce is http://www.sportvoeding-nelo.be/ Een webwinkel waar mensen terecht kunnen voor de (sport)voeding van Herbalife en waar zij zich eerst moeten registreren voordat de prijzen getoond worden (conform de richtlijnen van Herbalife).

 

 

 

 

wordpress-logo1Wat is mogelijk met een WordPress Webwinkel?

 • Optimale vindbaarheid in zoekmachines
 • Veilige verbinding
 • overzicht bestellingen
 • vele betaalmethoden zoals Ideal, PayPal, Google Checkout, CreditCard etc
 • inzicht in de facturen
 • direct een pakbon printen
 • productbeheer
 • ‘klanten kochten ook’
 • overzicht met meest populaire producten
 • Productbeoordelingen
 • Aanbiedingen plaatsen
 • Product variaties (kleur/formaat)
 • Compleet verzendbeheer
 • Verzendkosten per land,  per continent,  per gewicht, per prijs
 • Kortingcoupons
 • Automatisch PDF factuur na bestelling
 • Voorraadbeheer
 • Etc, etc

Over Karen Nijst van Kahlo Webdevelopment & Copywriting:

Mijn missie is het (ver)bouwen, vormgeven en inrichten (schrijven) van mooie maar vooral functionele websites die de boodschap van de website-eigenaar zo goed mogelijk tot haar recht laten komen. De laatste jaren bouw ik voornamelijk WordPress-sites waarvoor ik als gecertificeerd php-progammeur ook de themes schrijf en verschillende plugins. Daarnaast help ik mijn klanten met het schrijven van commerciële teksten die het goed doen in de zoekmachines én m.b.v. praktische tips en plugins, zoals Yoast, om beter te scoren in de zoekmachines (SEO) waarbij de bezoeker altijd voor de machine komt!Contact opnemen? Mail naar info@kahlo.nl

 

Aantal Reacties: 0

Interessant artikel?Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)
Of stuur een e-mailbericht naar info@kahlo.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.
Een site op MAAT?
https://www.kahlo.nl/webdevelopment/
Betrouwbare en professionele
begeleiding van A tot Z; van briefing
t/m oplevering en zoekmachine-optimalisatie.


Website Huren ?
onzezaakonline.nl (Eigendom van Kahlo)
Complete en Professionele Website
Voor € 23,50 / maand
Incl. Host, domeinnaam en SSL


Recente Berichtenwebweetjes "

Samen met Karen heb ik mijn wensen doorgesproken en zij heeft dit vertaald naar een prachtige site met goedwerkende oplossingen die ik gemakkelijk kan beheren. Het aantal websitebezoekers is inmiddels verdubbeld.

Anita Kornman
voedingscoach voor vrouwen met langdurig overgewicht