Hoe gebruik je Social Media op je website?

LinkedinFacebookTwitterWhatsApp

social media op je website

Author: Karen Nijst, bureau Kahlo

Facebook, Twitter, Linkedin, G+ en Youtube embedden op jouw site!

Klanten vragen steeds vaker of we ‘social media kunnen integreren’ (embedden) op de website.
Aangezien dit in mijn ogen zeker een toegevoegde waarde kan hebben, verzorgen wij dit graag.

Een waarschuwing is wel op zijn plaats. Verschillende WordPress-plugins die ik heb onderzocht, maken gebruik van trackingcodes en daar is de privacywetgeving -zacht gezegd- niet blij mee.
Vandaar dat wij zelf een Cookiemelder gebruiken waarmee ook de belangrijkste social media scripts geblokkeerd kunnen worden.
Daarnaast gebruiken we social media buttons die jouw bezoek niet rapporteren aan (bijvoorbeeld) Facebook.
Overigens verdient deze pagina zeker niet de schoonheidsprijs als het om jouw privacy gaat. Maar om de voorbeelden te laten zien moest ik wel gebruik maken van sommige scripts.

Hieronder vind je verschillende voorbeelden van Social Media op je site:

Facebook Page Plugin

Een populaire social media feature is de Facebook like box. Dit is een blok op je website waar je direct een bepaalde -zakelijke!- Facebookpagina kunt bekijken en liken. Ook kun je ‘the faces’ laten zien van andere facebook gebruikers die jouw facebook pagina leuk vinden.

Indien je actief bent op Facebook, en de doelgroep is grotendeels dezelfde als die van je website, is het zeker raadzaam om dit te plaatsen. De code (met tracking helaas!!)  kun je genereren op:
https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin

 

 


Eén Facebookbericht plaatsen op jouw site.

 

NB: dit kan ook een ‘Live’ filmpje zijn!

WERKWIJZE: je klikt op het pijltje naast het gewenste Facebookbericht (of filmpje) en kiest voor ‘Insluiten’:

 

Kopieer de code:

 

En plak deze in de broncode van de eigen site. In dit voorbeeld wordt een WordPress-site gebruikt, en je kunt de code in de broncode plaatsen door gebruik te maken van het tabblad ‘Tekst’:

 

 

 

Sla vervolgens alles op en het bericht staat op jouw site!

Instagram Bericht op jouw WordPress site

Het is ook mogelijk een Instagram post te plaatsen op jouw website.

Open het gewenste bericht en klik op:
 en vervolgens op ‘Link kopiëren’. 

 
Vervolgens kun je de gekopieerde link gewoon in je tekst plakken. WordPress doet de rest!
In dit voorbeeld heb ik een bericht geplaatst van één van onze klanten: Noos Personal Stylebox.
Het resultaat vind je helemaal onderaan deze pagina.
 
 

Twitterfeed

Vaak wordt ons gevraagd om een zogenaamde twitterfeed te plaatsen op de homepage. De Twitterfeed laat dan de laatste tweets zien van een bepaald twitter-account.
De code kun je generen op: https://twitter.com/settings/widgets


Share buttons


Bijna elke website maakt het mogelijk om een pagina te delen met social media via de zogenaamde ‘share buttons’ onderaan een pagina of artikel. De meest voorkomende buttons zijn delen met Facebook, Twitter, Linkedin en Google+. Met deze buttons kunnen bezoekers gemakkelijk jouw content delen met hun sociale netwerk.

Noot: Soms krijg ik de volgende reactie: “Wat moet ik met die buttons? Ik heb zelf geen Twitter-account”.
Antwoord: Als je zelf niet actief bent op een bepaald platform, wil dat nog niet zeggen dat jouw bezoekers dat ook niet zijn. Informatie die -door anderen- gedeeld wordt, betekent niet alleen gratis publiciteit maar is ook goed voor de scores in de zoekmachines.

 

YouTube Video’s embedden

YouTubeOok Youtube en Vimeo bieden de mogelijkheid om (eigen) video’s te plaatsen op de site. Indien de video niet beveiligd is tegen delen, dan kan bij ‘Delen -> Insluiten’ de code gegenereerd worden waarmee de video op de – eigen-  site te bekijken is. Zie voorbeeld helemaal onderaan.
Uiteraard moet het om een openbare video gaan, check dus altijd de privacy-instellingen!

Berichten embedden

Google+ berichten embedden

Het is nu ook mogelijk om berichten die op Google+ staan elders te embedden. Die berichten moeten dan uiteraard wel openbaar gedeeld zijn. Klik op: Menu Opties en kies dan: Bericht insluiten. Je krijgt vervolgens de code aangeboden die je op de juiste plek dient te verwerken op de site.

Ook kun je een profiel embedden.
Ga naar Google+ Badge en genereer de gewenste code.

Facebook Video’s embedden

Ook Facebook biedt de mogelijkheid om de video’s die je plaatst, te delen via de eigen site.
Als je bijvoorbeeld een video uploadt op een privé- of zakelijke pagina:
facebook-video-embedden

of een live-opname maakt via phone of tablet:
live

kun je de code opvragen die je kunt gebruiken in jouw CMS (bijvoorbeeld WordPress). Uiteraard moet het om een openbare video gaan, check dus altijd de privacy-instellingen! 
openbaar

Dit moet je doen:
Na publicatie, klik je op het selectiepijltje rechtsboven in het bericht, en kies je voor ‘Meer opties weergeven’-> ‘insluiten’:

facebook-video-embedden2

Klik op insluiten en kopieer de code!

facebook-video-embedden2

TIP: Omdat je ook rekening moet houden met kleine beeldschermen, kun je de breedte van 560 pixels, die door Facebook automatisch wordt weggeschreven, het beste vervangen door 99%. Ofwel: style=”border:none;overflow:hidden” width=”99%”>. De hoogte van 315 kun je dan ook het beste aanpassen naar bijv. 410, afhankelijk van de breedte van jouw site.
Ook kan een aanpassing in je CSS nodig zijn. Dit is afhankelijk van het theme of CMS dat je gebruikt.

En dit is het resultaat:

 

LinkdeIn Profile Plugin

Heb je een Linkedin profiel? Dan kun je met de ‘Member Profile Plugin Generator’ de code achterhalen waarmee je jouw profielgegevens kunt tonen op je site.

Blogberichten automatisch op Twitter, Facebook en LinkedIn plaatsen

Wanneer je een blog hebt waarop je regelmatig nieuwe artikelen plaatst, kun je na de publicatie van elk bericht ervoor kiezen dit bericht automatisch door te geven aan je volgers (m.b.v een RSS-feed). Overigens ben ik voorstander van het handmatig doorplaatsen van dit soort berichten. Op deze wijze kun je bij elk platform een persoonlijke boodschap plaatsen, toegespitst op de andere deelnemers in jouw netwerk. En op LinkedIn, Google+ en Facebook (zakelijk) kun je meer vertellen dan in een tweet waar de eerste zin doorslaggevend moet zijn.

Twitterfeed

Er zijn verschillende diensten te vinden op internet die je kunnen helpen om je blogberichten automatisch door te plaatsen naar jouw social media accounts, zoals bijvoorbeeld Twitterfeed.

Meer weten? Vraag naar de mogelijkheden :
info@kahlo.nl of via het contactformulier op de site.

Voorbeeld embedden YouTube-video:

Over Karen Nijst van Kahlo Webdevelopment & Copywriting:

Mijn missie is het (ver)bouwen, vormgeven en inrichten (schrijven) van mooie maar vooral functionele websites die de boodschap van de website-eigenaar zo goed mogelijk tot haar recht laten komen. De laatste jaren bouw ik voornamelijk WordPress-sites waarvoor ik als gecertificeerd php-progammeur ook de themes schrijf en verschillende plugins. Daarnaast help ik mijn klanten met het schrijven van commerciële teksten die het goed doen in de zoekmachines én m.b.v. praktische tips en plugins, zoals Yoast, om beter te scoren in de zoekmachines (SEO) waarbij de bezoeker altijd voor de machine komt!Contact opnemen? Mail naar info@kahlo.nl

 

Aantal Reacties: 2

Interessant artikel?

☀ Karen Nijst, 10 augustus 2016
Dank je voor jouw reactie! Zoals jij omgaat met Social Media is buitengewoon goed. Wat ik bedoel is dat mensen na een tijdje vergeten dat hun posts ook op hun website verschijnen en vervolgens ondoordachte berichten plaatsen. Zoals een scheldpartijtje op een politicus bijvoorbeeld. (echt ik heb het zien gebeuren! -ik zal de tekst trouwens iets aanpassen!) Wat mij betreft mag er best iets over een gerecht staan, een beetje persoonlijke informatie kan geen kwaad alhoewel het niet altijd boeiend is, nee. Tenzij het recept erbij vermeld wordt :-)
Reageren op Karen Nijst =>
sunny mama, 10 augustus 2016
Social media gebruik ik meestal als `teaser` om bezoekers naar mijn blog te leiden. Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt met "Regelmatig zie ik dat mensen berichten online zetten die weinig toegevoegde waarde hebben, gewoonweg omdat ze vergeten zijn dat de berichten ook op hun corporate site verschijnen". Ik zie mensen ook berichten plaatsen op social media die totaal niks met hun blog/site te maken hebben, bijvoorbeeld over wat ze gegeten hebben als ontbijt. Zelf vind ik dat niet zo heel boeiend wat iemand die ik niet ken in de ochtend genuttigd heeft. Zelfs van mensen die ik wel ken vind ik dat niet zo bijzonder boeiend, tenzij het natuurlijk een grandioos recept betreft...
Reageren op sunny mama =>Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)
Of stuur een e-mailbericht naar info@kahlo.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.
Een site op MAAT?
https://www.kahlo.nl/webdevelopment/
Betrouwbare en professionele
begeleiding van A tot Z; van briefing
t/m oplevering en zoekmachine-optimalisatie.


Website Huren ?
onzezaakonline.nl (Eigendom van Kahlo)
Complete en Professionele Website
Voor € 23,50 / maand
Incl. Host, domeinnaam en SSL


Recente Berichtenwebweetjes "

Kahlo heeft een uitgebreid ledensysteem geïnstalleerd waarmee alle leden hun profiel kunnen beheren, favoriete ritten en gpx-bestanden kunnen delen, fietskleding kunnen bestellen en nog veel meer.
www.twchapert.nll

Harry Schaars
Voorzitter Tour- en Wielerclub Hapert