MailPoet, Beste nieuwsbrief voor WordPress

Author: Karen Nijst

Kahlo-Mailpoet
Steeds meer klanten van Kahlo Webdevelopment, maken gebruik van WordPress. Logisch, want het is het fijnste en gebruiksvriendelijkste CMS-systeem dat ik ken. Jong of oud, beetje onhandig met computers … De ervaring leert dat veel gebruikers van WordPress gauw in de gaten hebben hoe ze zelf een site up-to-date kunnen houden.

Nieuwsbrief via WordPress
Verschillende klanten versturen een nieuwsbrief waarbij zij gebruik maken van professionele aanbieders zoals MailChimp -waarover ik eerder berichtte- of Laposta. Dit zijn prima, bijzonder laagdrempelige- systemen, maar nadeel is dat er apart ingelogd moet worden waarna de gewenste content via knippen en plakken moet worden toegevoegd.

Kan dat niet sneller en vooral: eenvoudiger?

Ja, dat kan.  Zo experimenteerde ik onlangs met ‘MailPoet Newsletter’  een geavanceerde plugin waarmee je makkelijk nieuwe berichten (posts) in je Nieuwsbrief ‘sleept’ die je –indien gewenst- alsnog kunt bewerken. 
Tekst, plaatjes en links; alle content wordt met één handbeweging op de juiste plek gezet.

MailPoet2 (1)Zo makkelijk?
In eerste instantie vraagt dit wel om meer kennis en kunde ***. Niet iedereen wil van de standaard lay-out van de plugin gebruik maken. Ook is het belangrijk om de basisinstellingen van de plugin rustig te doorlopen waar je onder meer het aanmeldformulier kunt vormgeven en verwerken op jouw site en de welkomsttekst kunt aanpassen. 
Eenmaal tevreden, dan heb je een nieuwsbrief die je voor iedere verzending kunt dupliceren, bewerken en verzenden naar de abonnees.

De abonnees en het aanmeldformulier
Het is redelijk eenvoudig om een aanmeldformulier(tje) te maken via de widgets of in het theme. Hiermee kunnen de bezoekers van de site zich registreren voor de nieuwsbrief. Zij krijgen na aanmelding een verzoek gemaild om hun aanmeldig te bevestigen (e-mail notificatie).
Afhankelijk van de geboden dienstverlening, kunnen verschillende lijsten worden gemaakt waarvoor de geïnteresseerde bezoeker zich kan aanmelden.  (Bv. Nieuwsbrief reizen in Azië. Nieuwsbrief reizen in Amerika etc).
Daarnaast is het makkelijk om een lijst met  adressen te importeren via een csv-bestand ***.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de plugin ‘MailPoet Contact Form 7′.  http://wordpress.org/support/plugin/mailpoet-contact-form-7
Samen met -uiteraard-  de basis plugin van Contact Form en Really Simple CAPTCHA plugin kun je onder meer een captcha toevoegen om spam te voorkomen. 
NB: er wordt een code gegenereerd die voor problemen kan zorgen. Wijzig dus een code als [mailpoetsignup* mailpoetsignup-789 mailpoet_list_3 default:on  “Aanmelden Nieuwsbrief”] in [mailpoetsignup* mailpoetsignup mailpoet_list_3 default:on  “Aanmelden Nieuwsbrief”]

Kosten
Tot een maximum van 2000 e-mailadressen kun je gratis gebruik maken van het systeem. Voor kleine bedrijven, of zelfstandigen, is dit vaak voldoende.

*** Indien nodig: vraag dan je webmaster om hulp of neem contact met ons op.

Bewerken van de nieuwsbrief, een paar voorbeelden.

Na het openen van een nieuwsbrief zie je rechts een menu waarmee je heel veel kunt bewerkstelligen.
MailPoet6 (1)

Bij Inhoud is het mogelijk om ‘Titels & Tekst’, WordPress berichten (posts), Scheidingslijnen, en Social Media te slepen naar de gewenste plek in de nieuwsbrief.
Bij afbeeldingen kun je afbeeldingen uploaden, of kiezen voor eerder gebruikte afbeeldingen.
Bij Stijlen kun je de basisopmaak beïnvloeden, zoals de kleur en lettergroottes van de kopteksten en/of links.
Thema’s biedt de mogelijkheid om een andere (basis!) opmaak te kiezen. Maar indien je daar behoefte aan hebt, kun je deze beter zelf (laten) ontwikkelen.

Voorbeeld slepen van ???WordPress Berichten’ : 
Klik op ‘WordPress bericht’ -houd de muisknop ingedrukt – en sleep de balk naar de gewenste plek in het nieuwsbericht.
 MailPoet (1)

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van alle geplaatste berichten. Je kunt verschillende berichten selecteren en op ‘Selectie Toevoegen’ klikken.
Daarna kun je het plaatje verkleinen (verwijderen of vervangen)  of de tekst aanpassen.MailPoetjpg (1)

 

MEER WETEN? 
Raadpleeg de handleiding op deze site =>

Over Karen Nijst van Kahlo Webdevelopment & Copywriting:

Karen NijstMijn missie is het (ver)bouwen, vormgeven en inrichten (schrijven) van mooie maar vooral functionele websites die de boodschap van de website-eigenaar zo goed mogelijk tot haar recht laten komen. De laatste jaren bouw ik voornamelijk WordPress-sites waarvoor ik als gecertificeerd php-progammeur ook de themes schrijf en verschillende plugins. Daarnaast help ik mijn klanten met het schrijven van commerciële teksten die het goed doen in de zoekmachines én m.b.v. praktische tips en plugins, zoals Yoast, om beter te scoren in de zoekmachines (SEO) waarbij de bezoeker altijd vóór de machine komt! Voor andere strategieën, zoals begeleiding bij AdWords-Campagnes, verwijs ik graag naar verschillende goede vakgenoten. Contact opnemen? Mail naar info@kahlo.nl

Aantal Reacties: 6

Interessant artikel?

Henk Rutgers, 14 augustus 2016
Hallo Karen, Is het ook mogelijk om "No Captcha reCaptcha" te gebruiken op een mailpoetformulier? Gr. Henk
Reageren op Henk Rutgers =>
☀ Karen Nijst, 17-08-2016
Hallo Henk. MailPoet zelf vindt het in ieder geval niet nodig en ik heb inderdaad ook nooit last ondervonden (zoals wel bij blogs en comments het geval was). Zie hun schrijven op: https://www.mailpoet.com/you-dont-need-captcha-on-email-signup/ Persoonlijk heb ik de voorkeur voor de reCaptcha van Google- zie mijn blog: http://www.kahlo.nl/captchas-verleden-tijd-no-captcha-google/ Een omweg is wel mogelijk. Zo heb ik een contactformulier gemaakt met Contact Form 7 en de plugin 'MailPoet - Contact Form 7 Integration' geïnstalleerd. Dan kun je een klein formuliertje maken mbv Contact Form 7. Zie bijvoorbeeld http://www.beeldendevrijetijdskunst.nl/contact-nieuwsbrief/ -- alleen dan niet zo uitgebreid :-) Dat zou je natuurlijk ook kunnen gebruiken. Veel succes!
PietM, 10 februari 2016
Het was even zoeken naar de juiste instellingen bladzijde. Heb het uiteindelijk toch gewoon gevonden. Aangezien dat er momenteel maar 1 auteur is die de huisstijl voor de nieuwsbrief ze mag bepalen, hebben we hem nu ook die rechten gegeven. Anderzijds is het ook gemakkelijk een andere rol te maken en die dan via die rol de bevoegdheid geven als er meer auteurs zijn.
Reageren op PietM =>
☀ Karen Nijst, 10-02-2016
Blij dat jullie eruit zijn gekomen. Dit is inderdaad een onderdeel die je bij MailPoet -> instellingen-> Geavanceerd, kunt vinden. Maar zoals gezegd kan alleen de de webbeheerder deze rollen 'verdelen'.
PietM, 08 februari 2016
Nadeel van Mailpoet is wel dat auteur`s geen toegang hebben tot de stijlen en thema`s. Iemand enig idee hoe dit wel bereikbaar te maken?
Reageren op PietM =>
☀ Karen Nijst, 09-02-2016
Hoi Piet. Dank voor je reactie. Wat betreft jouw opmerking: Dat geldt ook voor het volledige WordPress-systeem. Als je niet de juiste rechten hebt gekregen (dat moet dus de webbeheerder bepalen), kun je ook niets wijzigen in het theme etc etc. Persoonlijk vind ik dat een pre. Vaak gaat het om de huisstijl en daar moeten niet te veel mensen aan sleutelen (vind ik). Heb je echter wel de juiste rechten, dan is er heel veel wat je kunt aanpassen in MailPoet. Alhoewel er dan weer meer kennis is vereist van bv CSS. Of als je zelf het theme wilt schrijven: php. Is dit wat je bedoelde?Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.
WordPress site laten maken?
https://www.kahlo.nl/wordpress/
Betrouwbaar en professioneel.
Theme en PLUGINS op maat.
Zoekmachine-optimalisatie.
WordPress begeleiding.


Liever een site op MAAT?
https://www.kahlo.nl/webdevelopment/
Betrouwbare en professionele
begeleiding van A tot Z; van briefing
t/m oplevering en zoekmachine-optimalisatie.


Recente Berichten


Share on FacebookPrint this pageShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

webweetjes "

Samen met Karen heb ik mijn wensen doorgesproken en zij heeft dit vertaald naar een prachtige site met goedwerkende oplossingen die ik gemakkelijk kan beheren. Het aantal websitebezoekers is inmiddels verdubbeld.

Anita Kornman
voedingscoach voor vrouwen met langdurig overgewicht