MailPoet, Beste nieuwsbrief voor WordPress

LinkedinFacebookTwitterWhatsApp
Author: Karen Nijst

Kahlo-MailpoetNB: inmiddels (eind 2017) is MailPoet 3 gelanceerd. 
Voor installatie van de nieuwsbrief, kun je nu ook terecht op www.kahlo.nl/mailpoet-nieuwsbrief-verzenden-via-wordpress/

Steeds meer klanten van Kahlo Webdevelopment, maken gebruik van WordPress. Logisch, want het is het fijnste en gebruiksvriendelijkste CMS-systeem dat ik ken. Jong of oud, beetje onhandig met computers … De ervaring leert dat veel gebruikers van WordPress gauw in de gaten hebben hoe ze zelf een site up-to-date kunnen houden.

Nieuwsbrief via WordPress
Verschillende klanten versturen een nieuwsbrief waarbij zij gebruik maken van professionele aanbieders zoals MailChimp -waarover ik eerder berichtte- of Laposta. Dit zijn prima, bijzonder laagdrempelige- systemen, maar nadeel is dat er apart ingelogd moet worden waarna de gewenste content via knippen en plakken moet worden toegevoegd.

Kan dat niet sneller en vooral: eenvoudiger?

Ja, dat kan.  Zo ben ik behoorlijk enthousiast over de ‘MailPoet Newsletter’  een geavanceerde plugin waarmee je makkelijk nieuwe berichten (posts) in je Nieuwsbrief ‘sleept’ die je –indien gewenst- alsnog kunt bewerken. 
Tekst, plaatjes en links; alle content wordt met één handbeweging op de juiste plek gezet.

Zo makkelijk?
In eerste instantie vraagt dit wel om wat meer kennis en kunde. Ook is het belangrijk om de basisinstellingen van de plugin rustig te doorlopen waar je onder meer het aanmeldformulier kunt vormgeven en verwerken op jouw site en de welkomsttekst kunt aanpassen. 
Eenmaal tevreden, dan heb je een nieuwsbrief die je voor iedere verzending kunt dupliceren, bewerken en verzenden naar de abonnees.

De abonnees en het aanmeldformulier
Het is redelijk eenvoudig om een aanmeldformulier(tje) te maken via de widgets of in het theme. Hiermee kunnen de bezoekers van de site zich registreren voor de nieuwsbrief. Zij krijgen na aanmelding een verzoek gemaild om hun aanmeldig te bevestigen (e-mail notificatie).
Afhankelijk van de geboden dienstverlening, kunnen verschillende lijsten worden gemaakt waarvoor de geïnteresseerde bezoeker zich kan aanmelden.  (Bv. Nieuwsbrief reizen in Azië. Nieuwsbrief reizen in Amerika etc).
Daarnaast is het makkelijk om een lijst met  adressen te importeren via een csv-bestand ***.

Kosten
Tot een maximum van 2000 e-mailadressen kun je gratis gebruik maken van het systeem. Voor kleine bedrijven, of zelfstandigen, is dit vaak voldoende.

Wil je hier meer over weten?
Dan verwijs ik je graag naar mijn uitgebreide uitleg op:
www.kahlo.nl/mailpoet-nieuwsbrief-verzenden-via-wordpress/

 

Over Karen Nijst van Kahlo Webdevelopment & Copywriting:

Mijn missie is het (ver)bouwen, vormgeven en inrichten (schrijven) van mooie maar vooral functionele websites die de boodschap van de website-eigenaar zo goed mogelijk tot haar recht laten komen. De laatste jaren bouw ik voornamelijk WordPress-sites waarvoor ik als gecertificeerd php-progammeur ook de themes schrijf en verschillende plugins. Daarnaast help ik mijn klanten met het schrijven van commerciële teksten die het goed doen in de zoekmachines én m.b.v. praktische tips en plugins, zoals Yoast, om beter te scoren in de zoekmachines (SEO) waarbij de bezoeker altijd voor de machine komt!Contact opnemen? Mail naar info@kahlo.nl

 

Aantal Reacties: 8

Interessant artikel?

☀ Karen Nijst, 15 maart 2018
Inmiddels is MailPoet 3 gelanceerd, zodat verschillende antwoorden -hieronder- inmiddels niet meer helemaal kloppen. Vandaar dat ik je graag verwijs naar mijn aangepaste handleiding op https://www.kahlo.nl/mailpoet-nieuwsbrief-verzenden-via-wordpress/. Zie het geel gearceerde linkje onderaan bovenstaand artikel!
Reageren op Karen Nijst =>
Bryn van Nuissenburg, 26 februari 2018
Dank voor de duidelijke uitleg in dit artikel!
Reageren op Bryn van Nuissenburg =>
Henk Rutgers, 14 augustus 2016
Hallo Karen, Is het ook mogelijk om "No Captcha reCaptcha" te gebruiken op een mailpoetformulier? Gr. Henk
Reageren op Henk Rutgers =>
☀ Karen Nijst, 17-08-2016
Hallo Henk. MailPoet zelf vindt het in ieder geval niet nodig en ik heb inderdaad ook nooit last ondervonden (zoals wel bij blogs en comments het geval was). Zie hun schrijven op: https://www.mailpoet.com/you-dont-need-captcha-on-email-signup/ Persoonlijk heb ik de voorkeur voor de reCaptcha van Google- zie mijn blog: http://www.kahlo.nl/captchas-verleden-tijd-no-captcha-google/ Een omweg is wel mogelijk. Zo heb ik een contactformulier gemaakt met Contact Form 7 en de plugin 'MailPoet - Contact Form 7 Integration' geïnstalleerd. Dan kun je een klein formuliertje maken mbv Contact Form 7. Zie bijvoorbeeld http://www.beeldendevrijetijdskunst.nl/contact-nieuwsbrief/ -- alleen dan niet zo uitgebreid :-) Dat zou je natuurlijk ook kunnen gebruiken. Veel succes!
PietM, 10 februari 2016
Het was even zoeken naar de juiste instellingen bladzijde. Heb het uiteindelijk toch gewoon gevonden. Aangezien dat er momenteel maar 1 auteur is die de huisstijl voor de nieuwsbrief ze mag bepalen, hebben we hem nu ook die rechten gegeven. Anderzijds is het ook gemakkelijk een andere rol te maken en die dan via die rol de bevoegdheid geven als er meer auteurs zijn.
Reageren op PietM =>
☀ Karen Nijst, 10-02-2016
Blij dat jullie eruit zijn gekomen. Dit is inderdaad een onderdeel die je bij MailPoet -> instellingen-> Geavanceerd, kunt vinden. Maar zoals gezegd kan alleen de de webbeheerder deze rollen 'verdelen'.
PietM, 08 februari 2016
Nadeel van Mailpoet is wel dat auteur`s geen toegang hebben tot de stijlen en thema`s. Iemand enig idee hoe dit wel bereikbaar te maken?
Reageren op PietM =>
☀ Karen Nijst, 09-02-2016
Hoi Piet. Dank voor je reactie. Wat betreft jouw opmerking: Dat geldt ook voor het volledige WordPress-systeem. Als je niet de juiste rechten hebt gekregen (dat moet dus de webbeheerder bepalen), kun je ook niets wijzigen in het theme etc etc. Persoonlijk vind ik dat een pre. Vaak gaat het om de huisstijl en daar moeten niet te veel mensen aan sleutelen (vind ik). Heb je echter wel de juiste rechten, dan is er heel veel wat je kunt aanpassen in MailPoet. Alhoewel er dan weer meer kennis is vereist van bv CSS. Of als je zelf het theme wilt schrijven: php. Is dit wat je bedoelde?Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)
Of stuur een e-mailbericht naar info@kahlo.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.
Een site op MAAT?
https://www.kahlo.nl/webdevelopment/
Betrouwbare en professionele
begeleiding van A tot Z; van briefing
t/m oplevering en zoekmachine-optimalisatie.


Website Huren ?
onzezaakonline.nl (Eigendom van Kahlo)
Complete en Professionele Website
Voor € 23,50 / maand
Incl. Host, domeinnaam en SSL


Recente Berichtenwebweetjes "

Ik was op zoek naar een webbureau die mij kon helpen met de website voeding tegen kanker waar mensen -na betaling- kunnen inloggen, en iedere week een gevarieerd weekmenu met bijpassend boodschappenlijstje kunnen raadplegen. Daarnaast is er iedere dag een ‘TIP VAN WIM’ en nog veel andere informatie te vinden. Dankzij de plugins die Kahlo speciaal hiervoor heeft ontwikkeld, kan ik de website optimaal beheren en van nieuwe informatie voorzien.

Wim van der Meer
voedingsdeskundige voor mensen waarbij kanker is geconstateerd