Waarom is een back-up maken zo belangrijk?

LinkedinFacebookTwitterWhatsApp

cloudopslag

Eigenlijk wil je er niet bij stilstaan. De site is net online en je vertrouwt erop dat alles in goede handen is van de host of van de webmaster. Maar hoe goed en betrouwbaar host en webbeheerder ook zijn, zonder onderhoudscontract of andere duidelijke afspraken, zijn deze twee partijen niet aansprakelijk voor het verlies van belangrijke content op je site. 

dropbox

Back-uppen in ‘the Cloud‘ met: dropbox.

Want ja, het kan tenslotte voorkomen dat bestanden per ongeluk worden gewist, worden overschreven of dat de website besmet raakt met een virus en ook kan.een site gehackt worden. Dit laatste heeft vaak te maken met te voor de hand liggende wachtwoorden of verouderde CMS-systemen. En bij een belangrijke upgrade van bijvoorbeeld WORDPRESS, waarschuwt dit systeem om éérst een back-up van zowel de site áls database te maken!

KORTOM:
=> Als je regelmatig een back-up maakt, verlies je in het slechtste geval minder data.

Informeer bij jouw webbouwer naar een betrouwbaar back-upsysteem!

Onze tip voor WordPress:
Er zijn voor WordPress verschillende plugins beschikbaar die -met kennis van zaken- geïnstalleerd kunnen worden. 

Een van onze favorieten is: https://wordpress.org/plugins/wordpress-backup-to-dropbox/. Voordeel is dat je met deze plugin een back-up in ‘the Cloud‘ kunt maken, in dit geval: dropbox.

Wat te doen?
Nadat je een Dropbox-account hebt gemaakt en de WordPress BackUp to Dropbox hebt geïnstalleerd en geactiveerd, klik je op WPB2D-> Back-up Instellingen. Het systeem vraagt je vervolgens om de plugin te autoriseren met het Dropbox account.

Backup1

Nadat je deze connectie tot stand hebt gebracht, ga je weer naar ‘Back-up Instellingen’ waar je alles rustig doorloopt en naar eigen voorkeur aanpast. Zo kun je plannen wanneer de back-up moet plaatsvinden en ook of er bepaalde mappen op de site staan die je wenst uit te sluiten. Verstandig is om (af en toe) ná een voltooide back-up in Dropbox te checken of alles goed is gegaan. Zie de afbeeldingen onderaan.

Backup  

Backup 

Waar is de Back-up te vinden?
Inloggen op www.dropbox.com -> Files- Klik op de map ‘Apps-> wpb2d
Backup2

 

Backup2

 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Over Karen Nijst van Kahlo Webdevelopment & Copywriting:

Mijn missie is het (ver)bouwen, vormgeven en inrichten (schrijven) van mooie maar vooral functionele websites die de boodschap van de website-eigenaar zo goed mogelijk tot haar recht laten komen. De laatste jaren bouw ik voornamelijk WordPress-sites waarvoor ik als gecertificeerd php-progammeur ook de themes schrijf en verschillende plugins. Daarnaast help ik mijn klanten met het schrijven van commerciële teksten die het goed doen in de zoekmachines én m.b.v. praktische tips en plugins, zoals Yoast, om beter te scoren in de zoekmachines (SEO) waarbij de bezoeker altijd voor de machine komt!Contact opnemen? Mail naar info@kahlo.nl

 

Aantal Reacties: 0

Interessant artikel?Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)
Of stuur een e-mailbericht naar info@kahlo.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.
Een site op MAAT?
https://www.kahlo.nl/webdevelopment/
Betrouwbare en professionele
begeleiding van A tot Z; van briefing
t/m oplevering en zoekmachine-optimalisatie.


Website Huren ?
onzezaakonline.nl (Eigendom van Kahlo)
Complete en Professionele Website
Voor € 23,50 / maand
Incl. Host, domeinnaam en SSL


Recente Berichtenwebweetjes "

Kahlo heeft een uitgebreid ledensysteem geïnstalleerd waarmee alle leden hun profiel kunnen beheren, favoriete ritten en gpx-bestanden kunnen delen, fietskleding kunnen bestellen en nog veel meer.
www.twchapert.nll

Harry Schaars
Voorzitter Tour- en Wielerclub Hapert