Wat is CMS (Content Management Systeem) ?

LinkedinFacebookTwitterWhatsApp

banner6
Een content-beheersysteem of content management systeem is een toepassing op internet die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt.

Waarom kiezen voor een CMS?
Je hebt je site niet voor niets. Je wilt anderen informeren, bezoekers blijven boeien en/of nieuwe producten online kunnen zetten. Daarnaast wil je niet afhankelijk zijn van één persoon die de site beheert. Of dat nou de webbouwer is, of die ene collega of verenigingslid die alles bijhoudt. Met WordPress kun je meer personen rechten toekennen zodat ze de site kunnen beheren.

De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld (van origine weblog) WordPress.

CMS op maat

Wil je meer? Bijvoorbeeld een uitgebreid leden-inlogsysteem? Waarbij alle leden van een vereniging bijvoorbeeld, kunnen inloggen; hun profiel kunnen bijwerken, facturen kunnen downloaden (etc, etc)?
Dan is het zinvol om een systeem op maat te laten ontwikkelen. Vraag naar de mogelijkheden.

Aantal Reacties: 0

Interessant artikel?Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)
Of stuur een e-mailbericht naar info@kahlo.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.
Een site op MAAT?
https://www.kahlo.nl/webdevelopment/
Betrouwbare en professionele
begeleiding van A tot Z; van briefing
t/m oplevering en zoekmachine-optimalisatie.


Website Huren ?
onzezaakonline.nl (Eigendom van Kahlo)
Complete en Professionele Website
Voor € 23,50 / maand
Incl. Host, domeinnaam en SSL


Recente Berichtenwebweetjes "

Ik was op zoek naar een webbureau die mij kon helpen met de website voeding tegen kanker waar mensen -na betaling- kunnen inloggen, en iedere week een gevarieerd weekmenu met bijpassend boodschappenlijstje kunnen raadplegen. Daarnaast is er iedere dag een ‘TIP VAN WIM’ en nog veel andere informatie te vinden. Dankzij de plugins die Kahlo speciaal hiervoor heeft ontwikkeld, kan ik de website optimaal beheren en van nieuwe informatie voorzien.

Wim van der Meer
voedingsdeskundige voor mensen waarbij kanker is geconstateerd